Friday, December 20, 2013

The Maine - Into Your Arms

Hollaaaaa ~~~

lama tak buat post baru. so so so harini aku nak buat post baru. berdasarkan tajuk tuh, sebenarnya ia hanyalah sebuah lagu di mana aku telah jatuh cinta dengan lagu tuhh. sumpah best. penyanyi dia pun hensem macam Zac Efron punn ada ! haaaa lagu yg korang dengar kat blog ni hah. dengar sampai habis tau !

video lagu tu di upload kat youtube tahun 2009. lama dah kot. aku baru je tau lagu ni. lagu ni pun tak familiar. kalau tanya orang mesti orang taktau. tapi aku jumpa lagu ni kat fon aku dengan video dia sekali. tapi sikit jelah video dia. so aku nak tengok video penuh aku try search kat youtube. ADA ! intro dia punn dah bestt. hahaha.

see ? setanding one direction huh ?

sebenarnya kan, sejak dari tahun lepas lah tak silap aku. setiap benda yang berlaku kat aku yang aku nak ingat selama-lamanya, aku akan selitkan lagu dekat memori tuh. kalau Taylor Swift, bila dia putus dengan Harry Styles dia buat lagu I knew you were trouble. tapi aku ni tak berbakat lahh nak buat lagu. so aku amik lagu yang sesuai je. ini bukan cinta merepek bla bla je ehh. macam-macam. happy. sedih. marah. 

so, along this year, 2013. lagu kegemaran aku sepanjang tahun ini ialah 22 by Taylor Swift. lagu tu mengisahkan hidup yang gembira, bebas, muda, bahagia dan macam-macam lagi. that's why lah aku suka lagu tuh. hidup kita ni perlu gembira dan bebas dari belenggu masalah. jangka masa hidup ni terlalu pendek untuk terlalu stress. lagi-lagi aku yang masih muda ni. nanti kita dah besar banyak lagi benda yang perlu distresskan. sooo sekarang ni enjoyyy.


tadaaaa. Taylor Swift ! 


Wednesday, December 4, 2013

frustated.

Assalammualaikum.

hmm. lama kot tak update blog. so tengok tajuk tuh. frustated? yeah. frust kot. dari malam semalam lagi. tapi hari ni frust dah kurang sikit lah.

tahu macam mana tahap frust aku? aku tengok fon and.. aku menangis macam orang gila and aku baling semua bantal dalam bilik aku. kalau boleh aku nak baling fon tu sekali. aku sebenarnya nak menjerit sekali tapi takut family aku fikir aku kena histeria lah pulak. hihi. 

you know what he problem is? haha I really can't tell you guys. It's private. I can't tell anyone about this. because this story was really really stupid like the story that I've told to Diyana at school.

I think I never felt this way. sakit hati yang amat sangat. tapi takpe. aku boleh lagi tahan hati aku yang sakit sangat sangat ni. takpe. aku boleh tahan. asalkan orang lain bahagia. aku taknak musnahkan kebahagiaan orang.

hmm. mungkin aku patut terima hakikat yang aku tak patut and tak layak pun dapat macam tuh. but, it's okay, maybe someday Allah akan bagi sesuatu yang lagi special? Insya-Allah.





 malam ni aku reda sikit. just be relax, macam kat gambar tuh ? hahahaha xD

okay that's all.
bye, Assalammualaikum.

Friday, November 15, 2013

bad result.

Assalammualaikum.

hai. semua orang tahu. ini sudah cuti akhir tahun !! yawww !
aku telah pun pulang ke rumah dan bagitahu mak dengan abah.. benda yg paling seram. result exam :\

Ya Allah ! sumpah result exam aku teruk gilerrr. pointer just 2.77 kottt. kakak aku masa dia f2 dulu pointer dia mesti 3.5 ke atas. apasal aku bengong sangat nih? aku bagitau masa ayah aku tengah drive waktu tu. ayah aku cakap dia terus pening. aku pun.. tutup lah muka diri yg agak malu ini.

memandangkan tahun depan periksa besar iaitu PBSMR yg mungkin lagi memeningkan dan menyerabutkan. tapi.. harus terima jua. so I took a really big and hard decision to.. tahun depan.. aku. dah. tak. pegang. apa-apa. instrumens. alat. muzik. no. no. again. no. fullstop.

yeah. maybe it's sound lil bit crazy and you might say 'iye-2 je. boleh ke buat?' please don't say that. dalam dunia ni kalau kita tak cuba memanglah tak dapat. tapi insya-allah. aku boleh buat. and satu benda lagi aku kena elak adalah malas. malas dan tak fokus dalam kelas adalah salah satu puncanya aku jadi macam ni ! sampai bilalahhh Farina nak macam ni woii. bangun wei bangun. tahun depan dah form 3 !

so cuti ni aku nak betulkan balik system list aku. buat yang baru. misi 2014 atau dikenali sebagai The 2014 Mission. kalau mission 2013 ada hasil takkan 2014 tak boleh kot? 2013 aku jahat. and 2014.. aku nak jadi orang paling baik. insya-allah.

hmm okay. itu je.

bye , assalammualaikum !

Tuesday, October 15, 2013

Pin Pinn. Pergi Dulu !


Assalammualaikum.
wassup baybehh ><

okayy first of all eksaited giler. guess what? MCKK yow. this friday yowww. ahahahaha. seperti sedia maklum Kuala Kangsar, Perak. so that is the first story. the second one is about exam baybeh. nak tau apa? esok rabu. then khamis. khamis tu exam dah. dah nampak dah apa? minggu exam dengan pegi MCKK bertembung. how's good ?! nasib baiklah hujung minggu. so aku miss satu paper je. paper BI. so mintak-2 lah cikgu baik hati ambik paper tu balik. taknak lah 'TH' dekat situ. mau nangis nya aku. lagipun ramai kan f2 yg pergi kan kann :DDD

so about pegi gamelan tu, apa yang kitorang heboh is about bawak gajet and Pak Cik Hasan. Inya-Allah esok aku bawak fon and camera. and tengok kejakunan aku nanti. biasalah tak pernah lagi bawak barang cenggini. Pak Cik Hasan? ahahahaha. mintak-2 lah buka dia yang bawak bas. sebab dengar cerita dia tu cerewet sampai cikgu pun mengalah. nanti kitorang susah lah nak singgah-2 kalau driver bas cerewet. kalau tak singgah-2 tak dapat nak belikan souvenir untuk korang kan kan kann. 

I should fokus exam dulu kot. tapi susah lah rasanya perlu fokus dua-2. hmm takpe. minggu ni and minggu depan kerah tenaga zahir batin habis habisan. not enough sleep maybe. lepas tu freedom sudah ;) jumaat next week ada MAG. all that I can hope is KEJORA menang ohyeahhhh

Gambar-2 berikut tidak dimiliki oleh saya. dipinjam dari mukabuku cikgu ahmad. hehe.

the letter !!


ni sekolah cikgu yg lama. lahad datu. camni agaknya keadaan dia. whoa !

Segala kesulitan amat dikesali. share sikit je
assalammualaikum. byeeee !


Saturday, September 14, 2013

Tournament


Heyy wassupp dear. huh. lama tak menaip kat sini. sebulan ada lah kot. hmm mana taknya sebulan aku tak balik. sape tak rindu rumah. Acak kat sebelah ni pun aku rindu. lama tak sparing ngan dia. hewhewss.

So.. my perkembangan. guess what.. I'm back in gamelan! and yeah ada harapan lah jugak nak menang kalau cikgu pun bersemangat. kalau dulu Cikgu Salina.. urm.. ni cikgu baru dua orang! Cikgu Ahmad & Cikgu Sharifah. dah lah semalam jumpa Cikgu Ahmad kat Pekeliling dengan spec hitam bulatnya makan jambu berdiri sebelah kitorang. kezzut! -.- 

Selain tu.. MAG! house of the year! hujung bulan 10 ni. hope Kejora tak kalah teruk macam tahun lepas. and.. can you guess what again? P.E.R.F.O.R.M.A.N.C.E. YEAH ! tapi bukan lah macam konsert Taylor Swift tu. kahkah. cikgu suruh main goreng-2 gitar katanya. fingerstyle lah. lagu adibah noor. tapi mana aku reti dowww. hmm boleh belajar. kalau boleh tukar lagu kitorang tukarlah. dan macam biasa Kak Yong kite yang nyanyi. and aku simpati kat dia tak boleh wakil sekolah sebab kes. tapi maybe cikgu nak bagi semangat kat dia suruh dia masuk waktu f4 nanti. semua budak gamelan sedih dia tak ikut. hahaha.

Muzik pun muzik jugak. tournament sampai ke Kuala Kangsar sekalipun kalau exam fail tak guna jugak. ye dok? dan yang menjadi masalah.. rasanya exam dengan tournament tu sangat dekat jaraknya. nak training gamelan + study. ohh aku tak pandai macam diorang ! so insya-Allah aku prepare awal. kalau tk top 10 pun 20 ke 30 jadilahh. taknak lebih 30 :(

aku ingat haritu Cikgu Mahzan relief KH. dia bebel sikit-2 pasal PBS macam mana nak masuk upper form nanti. dia kata bagi yang minat bidang lain boleh pindah sekolah. yg minat muzik masuk sekolah seni. Fa dok sebelah pun dah cuit-2 aku. aku.. hmm. memanglah minat muzik. tapi aku nak jadi engineer. muzik tu biarlah sampingan. tak professional pun tak pelah. sampingan :D

bye, Assalammualaikum. 
wish me luck :)

Wednesday, August 14, 2013

Count On Me


Hai , assalammualaikum . pekaba? baik alhamdulillah. lama tak update kan. cuti panjang je ada masa nak update. tak sebenarnya, ada je masa cuma malas and takpe topik. 

so, today aku nak cakap pasal FRIENDSHIP =)



Okay, aku tak tahu nak cakap best friend aku sape. tapi bagi aku semua yang aku kenal semua kawan aku. cuma, yang membezakan diorang sendiri nak buat aku suka or tak suka kat diorang. 

Tapi, kadang-2 dengan kawan-2 yang aku sendiri rapat pun aku terasa. cara aku terasa macam mana? maybe lah diorang pernah lah kot tak puas hati or marah or taktau lah. tapi one of them pernah marah aku. cakap tak puas hati depan-2 kat aku. sampai cakap dah tak percayakan aku. aku terasa sangat-2. manalah tak menangis kalau kawan sendiri cakap macam tu. tapi, aku tak balas balik. aku cakap elok-2 je. aku rasa kalau dia marah aku aku tak pernah marah dia balik lah. aku just senyap sebab tak nak pergaduhan besar berlaku. biarlah aku jadi orang yg sabar berbanding sebaliknya. and kalau aku menangis tak pernah ada sesiapa tahu. sebab malu nak nangis depan orang. kat sekolah pun, orang-2 tertentu je pernah tengok aku menangis.

Aku teringin sangat nak jadi orang yang semua orang suka sebab baik. aku cuba jadi baik tapi taktau macam mana. aku cuba jadi baik tapi kalau orang dah kata aku jahat nak buat macam mana. biasalah, orang buat jahat kat kita mestilah kadang-2 kita geram or marah jugak kan.

Insya-Allah, lepas ni aku cuba jadi baik. kalau tak dapat jadi paling baik pun jadi paling jahat dalam grup baik. tolonglah tegur-2 or bimbing aku kalau aku ni jahat ya ;)



btw, yang kat dalam kete tu gambar masa raya. Selamat Hari Raya btw.

Assalammualaikum :)


Wednesday, May 29, 2013

twitter fights

Korang blank ehh pasal gaduh-time-batch-twitter-bitch semua-2 tuh ? so, entri ni bagi yg tak faham apa sebenarnya berlaku.

okay, firstttt of all ceritanya start dari aku.
aku bangun pagi aku pun bukak lah twitter aku. aku check dekat connect (yg takde twitter buat-2 paham je lah) aku tengok ade dua nama yg agak pelik dan tak familiar. diorang fav + RT. aku tengok rupanya kak bella n kak ainur. then aku tengok benda yg diorang fav + RT tuh. rupanya benda aku tweet pasal sekolah. dlm kepala aku waktu tu pikir "hahaha, diorang sokong jugak ke" tu je aku pikir.

pastu aku stalk laa kak bella punyer twitter. rupenye die bagitau kwn-2 die katenye ade budak f2 dah berani kutuk sekolah. mcm ni haa :

serius, terkejut gile and sedih kot.



lepastu aku bagitau ainaa suruh die stalk kak bella punyer twitter jap. pastu lepas die stalk tuh die post kat page batch punya. 

petang tu pulak. budak-2 yg ade twitter ramai yg online. aku, abenn, izzah, afiqah, ainaa, fatin, fakhirah, amira. (tu je kot klau tak silap). aku macam luah sikit perasaan. kenapa? perlu ke nak stalk aku pastu nak marah aku pulak? diorang kata sabar-2 lah. then kitorang macam mane ntah main mention ramai-2 kitorang ckp laa batch diorang tu slalu tak puas hati bla blaa.

pastu tibe-2 izzah kata stop tweeting ! ade orang baca kitorang punye tweet. cousin izzah yg namanya alia tu dpt tau kak qilah bagitau kak naylee ade orang kate batch diorang bitch. izzah teringat tweet dia tadi. pastu kitorang cam cuak kitorang delete semua tweet tadi. tapi yg sure aku tak tweet anything about bitch. aku cume luahkan rasa tak puas hati je. n aku pesan kat semua buat tweet private. pastu afiqah dah offline n die tinggalkan twitter dia tak private and tak delete tweet yg tadi. 

pastu aku stalk kejap kak naylee punye twitter yg nama 'radioactive' tuh. die sempt RT afiqah punye tweet. "@frynnn : yelah batch kita kan jahat bak kate batch mase" dahlah mention nama aku. pastu aku bgtau yg len suruh tgok benda yg kak naylee buat.

pasal izzah tu pulak die tweet tak mention sape-2 tapi maybe kak bella terasa kot. kak bella siap reply tweet lagi. yang tulah yg paling kecoh katanya izzah tweet ada perkataan 'bitch'. tapi tweet tu takde mention sape-2 pun.

malam tu, kitorang rancang nak try la mintak maaf. afiqah start dulu dekat kak bella kat fb. kak bella kate takpe sbb afiqah takde ape sgt. die cume marah kat izzah. then kitorang sume try jugak mintak maaf termasuk aku ni. kak bella reply kitorang katanya nak settle kat sekolah jugak. aku memang fikir macam tu dah.

so maybe benda ni salah kitorang jugak lah. tapi sebab maybe kitorang stress macam ni. lagipun ni semua start dari aku yg tibe-2 kak bella stalk aku pastu tibe-2 nak marah aku pulak.

ohyaa ayat tweet yg aku kutuk sekolah tuh?

"kat luar budak 14 tahun mcm dah 21 tahun pun ada. kat semesta macam tukang gaji tak berupah. hamba."

"asal kat semesta takde talent time ehh? singing competition ke.. ketinggalan zaman."

"dear semesta, i love you, yeahhh! #bosan"

yg last skali tu sebab bosan takde keje. aku tweet tu pun sape nak bace tweet merepek aku. kalau orang lain baca pun diorang tau ke semesta sekolah apa kat mana?
tapi seriously, kitorang memang cuak nak mampus sejuk dari kaki sampai kepala ni.

tu jerr, nak mintak maaf kat korang sesangat sebab buat kecoh.
sorry yee ?