Monday, December 19, 2011

Sarawak Bumi Kenyalang~


Howdy guys semua!

Dah lebih kurang seminggu tak update.ape cerita? ceritanya aku sedang belajar setia~ wehehehehe..nyanyi pulok..okey2..ceritanya saya baru balik dari Sarawak! Buat apa dekat sana? Haa nak tau? Kat sana....shopping lorhh.ye yang dishoppingkannye sevenier (tak tau nak eja souveniers.eh..souveniers..pape jelah) .tu saya..mak saya? kek lapis Sarawaklah diborongnye satu kedai..pantang nampak.saya kat kedai kek lapis tu makan je kek lapis tu..kan die bagi rase..ape lagi..makan puas2..wehehehe..tuan kedai tu tak perasan sebab tengah sibuk ramai orang..




Kat sana kan..jual kek lapis tu cam jual apam balik je!jual merata-rata.apam balik dijual pon tak kasi rasa kan?ni..tengok lah gamba tu puas2..

Then,kat sana kalau nak carik makan kena hati2..sebab banyak tempat tak halal! adalah satu tempat ni..restoran 1Malaysia..terkezzut sikit lepas tengok kat situ ada tulis Bak Kut Teh.. cuak saya! tapi itu kan restoran 1M..so halallah


could you see that?
Kat dalam flight pulak ambik masa 1 jam setengah..naik Air Asia je..nak naik MAS bajet tak cukuplah.mak kata nak naik MAS kumpullah duit dulu..okey2..mase nak naik tu feeling dizzy bit.masa nak balik tu kan..delayed bapak lama giler..aku ni dah lah tak suka benda yang lambat lembab..sabo jelah..nak je aku menjerit kat airport tu sebab lambat cam sipot!aku nak balik sebab dah penat!!



huarghhh..saya dah ngantuk lah kawan2..kbaii nak tido dulu..assalammua...ye? nak dengar cite lagi? dah ngantuk lah..takpe2..camnilah..esok saya sambung cite lagi ye..banyak lagi untuk diceritakan..serius saya ngantuk ni..skarang jam 11.12 p.m. saya janji esok saya ceritakan ye semua!

Kbaii,Spead Love banyak2
Assalammualaikum! 
Just stop for a minute and..SMILE! :D

Friday, December 9, 2011

being me


Hello kawan2 semua..hey guys


Hurm..okey2 camni..memandangkan ini cuti sekolah tak ada kerja untuk dibuat..insyaAllah saya akan Mencuba sedaya upaya utuk belajar memetik gitar~greng greng greng~ wehehehe.. Actually saya tau tahun depan saya dah masuk secondary school..tapi complicated lah memikirkan nak sekolah mana..sekolah yang tak diingini tawaran datang melambak lambak..yang diingini tuh....tak dengar sebarang berita pon..sedih..saya naaaaakkk sangat masuk TKC..sekolah popular tuh..ceih ;)

OK2..kembali ke cerita tadi..saya dah tau main tiga lagu.. wanna know it? fifteen,wish you were here dan satu2nya lagu Melayu di mana penyanyinya kini agak popular cinta muka buku.tapi ken..cinta muka buku tu susah cket lah nak men..trbelit blit jari I tauu..insyaAllah taun depan lancar..


okey..saya tau itu gitar murah..tapi saya tetap sayang..tadi die jatuh..cedera cket :( sayaangg dier..nasib baik tak patah ke apa..baiklah..dear readers!..rasenye lgu ape yg ssuai dimainakn?ade sebarang cadangan?sila komen dibawah ctu yer..tapi bg jdngan yg munasabah cket lah ye..tak nak lah lagu yg susah2..terblit kang jari I ni woo~

Tadi baru download lagu waiting outside the lines-GC..tpi sblum tu ade tngk video klip dier..cam best jer tngk dier men piano..wuhh jelez..dah lah piano dier semadd giler..urm..okeh saya mengaku saya gila alat muzik..awak?oohh..tapi teringin la jugak nak men piano..ade spe2 kat cni ade piano ori? bapak saya tak mampu nak beli tuh..harga sama cam kete..lbih bek bli kete kan?klau bli pon takde ruang nak letak..rumah saya bukan mansion..

okey..saya tau saya dah merapu banyak di sini sebab kena penyakit keboringan..dengan itu saya bagi gambar yang takde kene mengenenye..


baiklah..saya sedar saya merapu lagi..btw..tu Omeng..kucing saya..dahlah saya tau awak penat baca saya merapu..saya pun penat taip rapu2 nih..

Kbaii,,wassalam
waiting outside the lines,k?
ok saya dah tak merapu lagi :)


Saturday, December 3, 2011

grrr Guitar!! love it

   Assalammualaikumm

Howdy guys semua ! :)

Today I want to tell bout my guitar.Berjenama pun tidaklah tapi,ada jenama jugak!
bukan Yamaha sebaliknya Dars.Ana Raffali pon pakai gitar jenama tu pon kan?tapi yang mahal punyelah.Gitar yang saya beli ni pon takdelah mahal.murah je.tak nak bagitau harga.tapi gitar tu gitar kedua murah kat kat kedai muzik.Gitar yang paling murah harganya 78 Bucks.teka2 jelah yang saya punya harga berapa.hueh hueh.ok,ok,nak tengok gambar die tak?Ni haa saya bagi tengok free2..bukan promo ye! jangan ada kata yang nak beli sudah..









Huhu..tu anak buah saya..eksen kan ??

Then,saya nak cakap yang saya tak berapa pandai pon main gitar nih.Cuma ada satu lagu yang bolehlah dikatakan expert.Lagu fifteen by Taylor Swift .Saya boleh bawak lagu tu sebab sebelum saya dapat gitar tu lagi saya dah berlatih guna bende2 yang pelik2. Bila dah dapat gitar pon saya mainlah apa yang saya dah belajar.senang jugak.Yang bestkan, saya belajar main gitar nih tak pegi kelas gitar pon.hihihi..belajar sendiri kat umah guna internet.Jimatlah duit.Belajar apa yang basic jer.


Beside that, saya jadikan gitar ni as my hobby.kalau takde pape nak buat, petik2 lah gitar tuh..saya mula minat gitar ni masa..urm..masa..entahlah saya tak ingat dan saya tak tau kenapa saya minatkan gitar nih.I hope one day later..saya boleh buat masuk pertandingan or buat persembahan kat sekolah or mana2..tahun depan dah nak masuk secondary school :)

klahh theres nothing more to say
kbaii..Salam

oh wait! I love this word :
Aileviuu / Love you more than more beibehh
Hihihi.. klah,,baii