Thursday, February 14, 2013

the mission of being real me

Assalammualaikum Warahmatullahi Wabarahkaaatuh!

heyyooo.

seriously dah lama gilee tak update blog. bersawang-sawang kot blog ni. haha merepek. hari ni hari khamis. minggu ni cuti raya cina. sabtu ahad lepas baru pegi Pangkor. family day for two days only ^^ last family day tahun 2010. puas lahh~


so, topik? nak cerita pasal? The Mission of Being Real Me. macam serius je topik? bolehlaa~ kenapa? nak cerita lepas ni nak jadi macam mana.. kat semesta macam mana.. kat luar macam mana.. so here we go..


aku nak jadi macam mana? okey..ikut tempat dulu.. first sekali semesta. 
memanglah kat semesta ni banyak gilaaaa cabaran. lagi-lagi 2 tahun awal kat situ. freshman lah katakan. junior. entah kenapa batch aku kata tahun ni more worse than the last year. aku pun rasa macam tu. kenapa? let it be lahh ^^

kat semesta aku mungkin bukan budak paling pandai dalam batch. tapi apa salahnya aku nak berusaha jadi budak pandai even bukan budak kelas 2.5 . awal tahun ni mungkin aku tunjukkan prestasi kurang baik sikit kot. takpe, baru awal tahun. lepas ni try lagi sampai akhir tahun.

sepanjang tahun aku berasa kat semesta tak nak lah bercouple. azam aku sejak sekolah rendah lagi. nak couple lepas SPM nanti. hahahaha macam pelik dan kelakar cakap pasal ni. bagi aku 14 tahun ni masih budak di mana ada masalah sikit je malat kat mak. tapi aku ni bukan lah jenis malat selalu XP 

tahun ni aku ada azam baru untuk aktif sikit luar kelas. aku tau aku tak aktif sport. sebab dulu aku tak mencuba. so sementara masih ada masa ni aku nak mencuba. macam awal tahun ni aku masuk chess. tapi kalahlahh. lepas ni insyaallah debate pulak. aku ada kelebihan lain. muzik. tapi kat semesta ni tak terpakai la kelebihan ni. aku memang minat mendalam alat-alat muzik ni.


tempat kedua pula.. kat rumah or kat luar..
lepas ni aku nak jadi budak baik. hang dalam only twice a year. kurang-kurangkan lahh. menghabiskan duit aku rasa. membuang masa. kat rumah buat homework lah.

lagi satu..aku ni ada penghasut tau. aku rasa aku macam dah terhasut ngan dia. sampai aku dah spend banyak duit untuk dia. semata-mata nak buat perkara yang aku dia rasa best. aku ni pun satu, tak fikir panjang. bila aku tanya dia taknak belanja aku ke.. dia akan buat bodoh or buat aku yang rasa bersalah sebab tanya dia macam tu. hish benci kot. I need to stay away from her.

fuhh panjang beno aku taip ye,