Wednesday, May 29, 2013

twitter fights

Korang blank ehh pasal gaduh-time-batch-twitter-bitch semua-2 tuh ? so, entri ni bagi yg tak faham apa sebenarnya berlaku.

okay, firstttt of all ceritanya start dari aku.
aku bangun pagi aku pun bukak lah twitter aku. aku check dekat connect (yg takde twitter buat-2 paham je lah) aku tengok ade dua nama yg agak pelik dan tak familiar. diorang fav + RT. aku tengok rupanya kak bella n kak ainur. then aku tengok benda yg diorang fav + RT tuh. rupanya benda aku tweet pasal sekolah. dlm kepala aku waktu tu pikir "hahaha, diorang sokong jugak ke" tu je aku pikir.

pastu aku stalk laa kak bella punyer twitter. rupenye die bagitau kwn-2 die katenye ade budak f2 dah berani kutuk sekolah. mcm ni haa :

serius, terkejut gile and sedih kot.



lepastu aku bagitau ainaa suruh die stalk kak bella punyer twitter jap. pastu lepas die stalk tuh die post kat page batch punya. 

petang tu pulak. budak-2 yg ade twitter ramai yg online. aku, abenn, izzah, afiqah, ainaa, fatin, fakhirah, amira. (tu je kot klau tak silap). aku macam luah sikit perasaan. kenapa? perlu ke nak stalk aku pastu nak marah aku pulak? diorang kata sabar-2 lah. then kitorang macam mane ntah main mention ramai-2 kitorang ckp laa batch diorang tu slalu tak puas hati bla blaa.

pastu tibe-2 izzah kata stop tweeting ! ade orang baca kitorang punye tweet. cousin izzah yg namanya alia tu dpt tau kak qilah bagitau kak naylee ade orang kate batch diorang bitch. izzah teringat tweet dia tadi. pastu kitorang cam cuak kitorang delete semua tweet tadi. tapi yg sure aku tak tweet anything about bitch. aku cume luahkan rasa tak puas hati je. n aku pesan kat semua buat tweet private. pastu afiqah dah offline n die tinggalkan twitter dia tak private and tak delete tweet yg tadi. 

pastu aku stalk kejap kak naylee punye twitter yg nama 'radioactive' tuh. die sempt RT afiqah punye tweet. "@frynnn : yelah batch kita kan jahat bak kate batch mase" dahlah mention nama aku. pastu aku bgtau yg len suruh tgok benda yg kak naylee buat.

pasal izzah tu pulak die tweet tak mention sape-2 tapi maybe kak bella terasa kot. kak bella siap reply tweet lagi. yang tulah yg paling kecoh katanya izzah tweet ada perkataan 'bitch'. tapi tweet tu takde mention sape-2 pun.

malam tu, kitorang rancang nak try la mintak maaf. afiqah start dulu dekat kak bella kat fb. kak bella kate takpe sbb afiqah takde ape sgt. die cume marah kat izzah. then kitorang sume try jugak mintak maaf termasuk aku ni. kak bella reply kitorang katanya nak settle kat sekolah jugak. aku memang fikir macam tu dah.

so maybe benda ni salah kitorang jugak lah. tapi sebab maybe kitorang stress macam ni. lagipun ni semua start dari aku yg tibe-2 kak bella stalk aku pastu tibe-2 nak marah aku pulak.

ohyaa ayat tweet yg aku kutuk sekolah tuh?

"kat luar budak 14 tahun mcm dah 21 tahun pun ada. kat semesta macam tukang gaji tak berupah. hamba."

"asal kat semesta takde talent time ehh? singing competition ke.. ketinggalan zaman."

"dear semesta, i love you, yeahhh! #bosan"

yg last skali tu sebab bosan takde keje. aku tweet tu pun sape nak bace tweet merepek aku. kalau orang lain baca pun diorang tau ke semesta sekolah apa kat mana?
tapi seriously, kitorang memang cuak nak mampus sejuk dari kaki sampai kepala ni.

tu jerr, nak mintak maaf kat korang sesangat sebab buat kecoh.
sorry yee ?