Wednesday, August 14, 2013

Count On Me


Hai , assalammualaikum . pekaba? baik alhamdulillah. lama tak update kan. cuti panjang je ada masa nak update. tak sebenarnya, ada je masa cuma malas and takpe topik. 

so, today aku nak cakap pasal FRIENDSHIP =)



Okay, aku tak tahu nak cakap best friend aku sape. tapi bagi aku semua yang aku kenal semua kawan aku. cuma, yang membezakan diorang sendiri nak buat aku suka or tak suka kat diorang. 

Tapi, kadang-2 dengan kawan-2 yang aku sendiri rapat pun aku terasa. cara aku terasa macam mana? maybe lah diorang pernah lah kot tak puas hati or marah or taktau lah. tapi one of them pernah marah aku. cakap tak puas hati depan-2 kat aku. sampai cakap dah tak percayakan aku. aku terasa sangat-2. manalah tak menangis kalau kawan sendiri cakap macam tu. tapi, aku tak balas balik. aku cakap elok-2 je. aku rasa kalau dia marah aku aku tak pernah marah dia balik lah. aku just senyap sebab tak nak pergaduhan besar berlaku. biarlah aku jadi orang yg sabar berbanding sebaliknya. and kalau aku menangis tak pernah ada sesiapa tahu. sebab malu nak nangis depan orang. kat sekolah pun, orang-2 tertentu je pernah tengok aku menangis.

Aku teringin sangat nak jadi orang yang semua orang suka sebab baik. aku cuba jadi baik tapi taktau macam mana. aku cuba jadi baik tapi kalau orang dah kata aku jahat nak buat macam mana. biasalah, orang buat jahat kat kita mestilah kadang-2 kita geram or marah jugak kan.

Insya-Allah, lepas ni aku cuba jadi baik. kalau tak dapat jadi paling baik pun jadi paling jahat dalam grup baik. tolonglah tegur-2 or bimbing aku kalau aku ni jahat ya ;)



btw, yang kat dalam kete tu gambar masa raya. Selamat Hari Raya btw.

Assalammualaikum :)