Monday, December 19, 2011

Sarawak Bumi Kenyalang~


Howdy guys semua!

Dah lebih kurang seminggu tak update.ape cerita? ceritanya aku sedang belajar setia~ wehehehehe..nyanyi pulok..okey2..ceritanya saya baru balik dari Sarawak! Buat apa dekat sana? Haa nak tau? Kat sana....shopping lorhh.ye yang dishoppingkannye sevenier (tak tau nak eja souveniers.eh..souveniers..pape jelah) .tu saya..mak saya? kek lapis Sarawaklah diborongnye satu kedai..pantang nampak.saya kat kedai kek lapis tu makan je kek lapis tu..kan die bagi rase..ape lagi..makan puas2..wehehehe..tuan kedai tu tak perasan sebab tengah sibuk ramai orang..




Kat sana kan..jual kek lapis tu cam jual apam balik je!jual merata-rata.apam balik dijual pon tak kasi rasa kan?ni..tengok lah gamba tu puas2..

Then,kat sana kalau nak carik makan kena hati2..sebab banyak tempat tak halal! adalah satu tempat ni..restoran 1Malaysia..terkezzut sikit lepas tengok kat situ ada tulis Bak Kut Teh.. cuak saya! tapi itu kan restoran 1M..so halallah


could you see that?
Kat dalam flight pulak ambik masa 1 jam setengah..naik Air Asia je..nak naik MAS bajet tak cukuplah.mak kata nak naik MAS kumpullah duit dulu..okey2..mase nak naik tu feeling dizzy bit.masa nak balik tu kan..delayed bapak lama giler..aku ni dah lah tak suka benda yang lambat lembab..sabo jelah..nak je aku menjerit kat airport tu sebab lambat cam sipot!aku nak balik sebab dah penat!!



huarghhh..saya dah ngantuk lah kawan2..kbaii nak tido dulu..assalammua...ye? nak dengar cite lagi? dah ngantuk lah..takpe2..camnilah..esok saya sambung cite lagi ye..banyak lagi untuk diceritakan..serius saya ngantuk ni..skarang jam 11.12 p.m. saya janji esok saya ceritakan ye semua!

Kbaii,Spead Love banyak2
Assalammualaikum! 
Just stop for a minute and..SMILE! :D

Friday, December 9, 2011

being me


Hello kawan2 semua..hey guys


Hurm..okey2 camni..memandangkan ini cuti sekolah tak ada kerja untuk dibuat..insyaAllah saya akan Mencuba sedaya upaya utuk belajar memetik gitar~greng greng greng~ wehehehe.. Actually saya tau tahun depan saya dah masuk secondary school..tapi complicated lah memikirkan nak sekolah mana..sekolah yang tak diingini tawaran datang melambak lambak..yang diingini tuh....tak dengar sebarang berita pon..sedih..saya naaaaakkk sangat masuk TKC..sekolah popular tuh..ceih ;)

OK2..kembali ke cerita tadi..saya dah tau main tiga lagu.. wanna know it? fifteen,wish you were here dan satu2nya lagu Melayu di mana penyanyinya kini agak popular cinta muka buku.tapi ken..cinta muka buku tu susah cket lah nak men..trbelit blit jari I tauu..insyaAllah taun depan lancar..


okey..saya tau itu gitar murah..tapi saya tetap sayang..tadi die jatuh..cedera cket :( sayaangg dier..nasib baik tak patah ke apa..baiklah..dear readers!..rasenye lgu ape yg ssuai dimainakn?ade sebarang cadangan?sila komen dibawah ctu yer..tapi bg jdngan yg munasabah cket lah ye..tak nak lah lagu yg susah2..terblit kang jari I ni woo~

Tadi baru download lagu waiting outside the lines-GC..tpi sblum tu ade tngk video klip dier..cam best jer tngk dier men piano..wuhh jelez..dah lah piano dier semadd giler..urm..okeh saya mengaku saya gila alat muzik..awak?oohh..tapi teringin la jugak nak men piano..ade spe2 kat cni ade piano ori? bapak saya tak mampu nak beli tuh..harga sama cam kete..lbih bek bli kete kan?klau bli pon takde ruang nak letak..rumah saya bukan mansion..

okey..saya tau saya dah merapu banyak di sini sebab kena penyakit keboringan..dengan itu saya bagi gambar yang takde kene mengenenye..


baiklah..saya sedar saya merapu lagi..btw..tu Omeng..kucing saya..dahlah saya tau awak penat baca saya merapu..saya pun penat taip rapu2 nih..

Kbaii,,wassalam
waiting outside the lines,k?
ok saya dah tak merapu lagi :)


Saturday, December 3, 2011

grrr Guitar!! love it

   Assalammualaikumm

Howdy guys semua ! :)

Today I want to tell bout my guitar.Berjenama pun tidaklah tapi,ada jenama jugak!
bukan Yamaha sebaliknya Dars.Ana Raffali pon pakai gitar jenama tu pon kan?tapi yang mahal punyelah.Gitar yang saya beli ni pon takdelah mahal.murah je.tak nak bagitau harga.tapi gitar tu gitar kedua murah kat kat kedai muzik.Gitar yang paling murah harganya 78 Bucks.teka2 jelah yang saya punya harga berapa.hueh hueh.ok,ok,nak tengok gambar die tak?Ni haa saya bagi tengok free2..bukan promo ye! jangan ada kata yang nak beli sudah..









Huhu..tu anak buah saya..eksen kan ??

Then,saya nak cakap yang saya tak berapa pandai pon main gitar nih.Cuma ada satu lagu yang bolehlah dikatakan expert.Lagu fifteen by Taylor Swift .Saya boleh bawak lagu tu sebab sebelum saya dapat gitar tu lagi saya dah berlatih guna bende2 yang pelik2. Bila dah dapat gitar pon saya mainlah apa yang saya dah belajar.senang jugak.Yang bestkan, saya belajar main gitar nih tak pegi kelas gitar pon.hihihi..belajar sendiri kat umah guna internet.Jimatlah duit.Belajar apa yang basic jer.


Beside that, saya jadikan gitar ni as my hobby.kalau takde pape nak buat, petik2 lah gitar tuh..saya mula minat gitar ni masa..urm..masa..entahlah saya tak ingat dan saya tak tau kenapa saya minatkan gitar nih.I hope one day later..saya boleh buat masuk pertandingan or buat persembahan kat sekolah or mana2..tahun depan dah nak masuk secondary school :)

klahh theres nothing more to say
kbaii..Salam

oh wait! I love this word :
Aileviuu / Love you more than more beibehh
Hihihi.. klah,,baii

Sunday, November 20, 2011

Last day at primary school

http://2.bp.blogspot.com/-cSGfqn1pN_M/TqPzDdGxXOI/AAAAAAAABI0/Y92kuuovxzs/s1600/assalamualaikum.png

Hey guys..


          
          Hari jumaat lepas sekolah dah habis.Sedih sangat2 tauu.lagi2 ni senior year.tahun depan dah masuk sekolah menengah.mintak2 lah dpt pegi tkc..satu2 nye sekolah yang dipilih <3 hehehe..


         Oh ye!ni haa.. nak masukkan gamba2 hari terakhir kat sekolah..nak tengok tak?ni dieee...








London Bridge is falling down~ hahaha..ni kat jambatan..








Takyah gtau ni kat mane pon dah tau kan?hahaha kat tandas :p



Hohoho..ini kat kaki lima belakang..ni sume kawan2 yg baik2 belaka tauu


Haa..yang sebelah kiri tu sayelah..hehe..yang lain2 tu kawan saya..


cakk..ni kawan2 saye.semue dah berpunye tauu..jangan kacauu




Hohoho..ketua murid jangan disangkan tak berani panjat sinkiii!!!




Bergambar dengan Ustazah Samsiah,ustazah kitorang




Alah..ni poyo jer..toksah tengok pon takpe..tengok gambar seterusnye..


Makan KFC,popcorn dan jajan :)


                         rasenye dah tade ape lagi kot..ni jelah..baru bape hhari cuti dah teringatkan diorang sume..dah lah cuti sebulan lebih!


Only that :)
Just for fun using this blog.
Salam. bubaiiii

Friday, November 11, 2011

Jamuan Pengawas Tahun Enam

Hey guys,Assalammualaikum.


              Rabu lepas ( 9 November 2011 ) baru je ade jamuan pengawas tahun enam kat Botanic Resort Club.Best lah jugak..kat sane guru besar dan cikgu2 lain ikut..aku makan banyak tauu..yelah dah bayar kan..kenelah makan banyak2 cket..heheh^_^..

Ini gambar kat pentas



Heheh :p

gambar kawan2 







Kat sane banyak kolam..dari yang paling rendah ke paling dalam






hehe..pastu nak tunjuk jugak makanan yang dimakan..ni diee



dessert die pulak


nampak sodap kan?air?


air oren sumee:D

Gamba2 len plak







gamba visitor parking tu saje saje je amik gamba..

anyway..puas ati la jugak sebab tempat n makanan die okayy n terlebih okayy..tempat tu sesuai untk wat video clip

rase nak gi lg tempat tu:D


Only that :)                                                                
Just for fun using this blog
Salam.                      

Thursday, November 10, 2011

Result UPSR

 Hey guys..Assalammualaikum                        


                 
              Macam apa yang murid-murid tahun enam buat..TUNGGU RESULT!! Sumpah nervous gilerr..tahun ni saya ambik dua ujian besar iaitu..UPSR and PSRA...guru besar sekolah kitorang mengharapkan sangat-sangat tahun 2011 ni dapat pecah rekod..saya mintak tolong sama-samalah berdoa agar dapat mengecapi apa yang diingini..amin..saya pun ada cousin yang sebaya..so nak tau la jugak result die..saya menangg..hehe :p


             
               Then,Ahad ni ada award tauuu..award apa? alah..anugerah kecemerlangan jelah..bukannya grammy award ke apa..haha..alhamdulillah!saya dapat jugakkk..maybe tiga award kot..sikit jekan..sian..sian..pastu tak dapat tokoh murid..sedihhh..yang dapat tokoh murid mestilah ketua pengawas..tahniah diucapkan..


        
              
               Nanti kalau saya ada gamba..saya upload,ok!tunggu tau..saya confirm ada gamba punyee..cume mungkin bukan high quality kot :D ..yelah..bukan DSLR pown..




Only that :)
Just for fun using this blog
Salam.                        

Sunday, October 30, 2011

me and cat :D

Assalammualaikum!

Hey,this is me :)


And this is...




my luvly cat,Oh-Mengg

guess..jantan ke betina?jawapannya jantan..memang nampak macam betina sebab tiga warna..tapi dia amat spesial sebab tiga warna tetapi jantan..yeah..i know..sedikit luar biasa..perangainya pun sedikit luar biasa..kadang2 dia tahu bila namanya dipanggil dia akan mengangkat kepalanya..but..I and my family never train hard with this cat..

    Pernah sekali kucing ni hilang lebih kurang selama seminggu tak balik rumah..but..lepas tu dia balik woo..dengan keadaannya yang sedikit kotor..masa tu dia amat bising sebab lapar.

    I still remember..dia lahir bulan september tahun 2010..mummy dia bernama Tom..perangai mak anak memang betul betul betul berbeza sangat sangat..

tak ada gambar yg lebih eloklah..yang ada cuma ini..


Yang berwarna hitam tu...Tom


       Kucing yang berwarna kelabu tu pulak..abang kepada si Oh-Mengg ni..nama diberi..Oh-Lengg..die dah pun mati..perangai Oh-Lengg ni ada la jugak lebih kurang sama dengan mak die..tpi Oh-Mengg je yang lain..




haa!ni gambar lebih dekat Oh-Lengg..hencem kan?:)







Kucing yang ni plak Momot name die....

             Mula2 nama dia Comot..lama2 jadik Momot je senang...sedikit tak terurus kan?sebab die suka merayau part time..bila balik rumah kerjanya cuma makan minum dan tidooooo.Biaselah..jantan

           Kisah saya jumpa si Momot ni..masa tu saya tengah main leptop kakak saya..saya main game GTA Vice City..hehe..sekali tetibe dengar macam ade bunyi anak kucing..then..saya keluarlah rumah..ke tepi jalan..saya tengok kat rumput tu ade die..saya ambik bawa masuk rumah...mase tu die comel n cute..lagi!cerita ni berlaku pada tahun 2008;)

Only that:)
just for fun using this blog
salam